• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5

South Sailing Academy

 

ESS juniorseglingsverksamhet ordnas tillsammans med HSF, HUS och RSK som bildar föreningssamarbetet South Sailing Academy "SSA".

 

Seglingskurser med start 7.6, 14.6, 26.7, 2.8 och 9.8 ordnas för barn och unga. Kursen är fyra dagar och börjar alltid måndag och avslutas på torsdag, varje dag mellan kl 11-16. Kurserna ordnas i Ekenäs eller Hangö. Den 12-14.7 ordnas kurs med familjeläger på Calliola i Snappertuna.

Se kalender på www.southsailing.fi 

Mer info: Frej Werner, 040 526 7195

 

 

Säsongen

 

Jolleseglarnas säsongstart inleds traditionellt i april tillsammans med regionens juniorseglare och SBF på Meriturva i Lojo. Alla kan delta utan förkunskaper på Meriturva och i prova-på tillfällena som ordnas.

 

Träningarna på vattnet inleds senast i början av maj och tisdagar 18:00 och fortsätter till oktober. Vi tränar även i Hangö torsdagar och har speciella träningar vissa söndagar. Läger och kappseglingar ordnas under säsongen.

 

Under vinterhalvåret samarbetar vi med andra föreningar, besöker simhallen, idrottshall och gym och håller klubbkvällar.

 

Seglingskurser

 

SSA ordnar flera grund- och fortsättningskurser för juniorer i Ekenäs och Hangö. Vi är med i Segling och Båtsport i Finland rf:s medlemsföreningars koncept som har som mål att ordna högklassig seglingsutbildning runtom i Finland.

På kurserna och i seglingsträningarna används kända Optimist-, Laser- och Zoom8 jollar. På grundkursen lär man sig att behärska segeljollen och efter avklarad kurs kan man delta i veckoträningar 1-3 ggr/vk och delta i fortsättningskurs för mer säkerhet och färdighet att segla självständigt. Dessutom lär man sig om utrustning, väder, natur, kamrat- och sjömanskap.

Programkalender 

SSA ordnar veckoträningar, kappseglingar samt i läger och regattor. SSA:s gemensamma programkalender hålls uppdaterad på www.southsailing.fi (länk). Se även SSA:s övriga medlemsföreningars hemsidor www.hsf.fi (HSF), www.husrf.fi och (HUS), www.segelklubb.fi (RSK)

 

Kontakt och anmälningar

Kontaktuppgifter och anmälningsformulär görs via  www.southsailing.fi

 

Segling är roligt!

 

Frej Werner, juniorchef

tel. 040-5267195, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BarnensSeglingsskola V2 pieni vene suora teksti 300x155

 

Bli medlem

Som medlem kan du...


Du kan bli medlem här!

Copyright © ESS 2021
Planning & design: SydWeb Ab